Dragonlove Breeders of High quality Reptiles

Voeding Baardagaam

Een baardagaam is een omnivoor. Dat houdt in dat ze zowel groente- als vleeseters zijn. Jonge baardagamen consumeren 75 % insecten en maar 25% groenten en fruit.
Dit veranderd vaak naarmate ze ouder worden. Er zijn baardagamen die op volwassen leeftijd voornamelijk groenten eten. Het is heel belangrijk dat je baardagaam gevarieerd voedsel krijgt om er voor te zorgen dat hij de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

DIERLIJK VOEDSEL:
Krekels
Sprinkhanen
Meelwormen
Buffalowormen (kleine wormpjes)
Wasmotlarven
Krulvliegen
Pinkie muisjes (baby muisjes)
Dubia (kakkerlakken)
Moriowormen (grote wormen)
Dola’s (dikke worm)
Zijderupsen

En bij deze lijst is varrieren heel belangrijk een pinkie is bijvoorbeeld geen voer dat je wekenlijks moet doen dit is een voeder die je geeft als een dier dat bijvoorbeeld net eitjes heeft gelegd. Ook zien wij dat veel mensen Dubia kakkerlakken als hoofdvoer geven omdat ze makkelijk kweken dus lekker goedkoop zijn echter kunnen Dubia voor vele problemen zorgen zeker als deze met honden/kattenbrokken worden gekweekt door het hoge zout aandeel. Maar ook de hoge Proteïnen aantallen die in alle dubia zitten kunnen voor grote problemen aan Lever en nieren geven en door deze manier van voeren van Dubia is dit een echte sluipmoordenaar.

Hieronder zie je een groente/fruit voedingslijst Deze is gemaakt door Rianne van deze baardagamen website, deze lijst is ook gebruikt in het boek Baardagame van Jan-Cor Jacobs.

Je ziet bij opmerkingen staan dat sommige groentes/fruit gifstoffen bevatten maar er zit in geen 1 soort zoveel dat je dier er direct last van krijg zolang je maar gevarieerd voert dus als het er heel af en toe door heen zit is dit geen probleem maar maak er geen hoofdvoer van. Als je ze overslaat in je menu is dat ook goed er is nog variatie genoeg.

baardagaam voeding